Terugblik Relatieweekend 6 – 8 april 2018

Vrijdag 6 april jl. was het weer zover. Deze keer namen 13 echtparen deel aan het relatieweekend om hun relatie te vieren, samen te genieten en aan de slag te gaan met dingen waarover ze (nog) niet tevreden waren. De achtergrond van de stellen en reden om deel te nemen is zeer verschillend. Voor de liefhebbers van harde cijfers: Aantal jaren getrouwd: 2 – 20 jaar Leeftijd: 24 – 46 Motieven om deel te nemen? Deze 4 wil ik met je delen:

  • We willen een weekendje weg en zoeken verdieping voor onze relatie
  • Wij zijn elkaar een beetje kwijtgeraakt door de drukte van ons gezin
  • Wij willen elkaar beter begrijpen en we hebben vaak conflicten over hetzelfde
  • Lekker even een weekendje samen

Op vrijdag zijn we aan de slag gegaan met het thema: “Je bent geliefd”. Eén van de uitspraken van Ronald Lammers, die tijdens het weekend regelmatig terugkwam: “Onze relatie is belangrijker dan mijn gelijk!”. Maarten en Marjolein namen ons mee bij het (her)ontdekken van onze ‘liefdestalen’. Dit leverde bij diverse stellen nieuwe inzichten op.

Zaterdag was het thema “Ik heb je lief” waarbij we startten met de lezing over ‘elkaar beter begrijpen’ en ‘op zoek naar het hart van de ander’ (communicatie). De tweede lezing op zaterdagmorgen ging onder andere over ‘rode vlaggen’ en vergeving (conflicten). Na deze onderwerpen gingen de echtparen met z’n tweetje aan de slag.

“De studie communicatie heeft ons geholpen dichter bij elkaar te komen”

“Irritatie geeft informatie – die ga ik onthouden”

’s Middags nemen Hans en Jeanette de deelnemers mee in de studie seksualiteit; de liefde vieren met oog voor de belemmeringen die er (kunnen) zijn. We sluiten de zaterdag af met een “diner voor twee”. Hier en daar zien we wat tranen bij het voorlezen van een liefdesbrief. Mooi om veel zachtheid te zien bij de deelnemers.

Zondag, rustdag, vierdag en een beetje aan het werk… Met de viering gaan we terug naar de Bron, “Hij heeft ons eerst liefgehad”. De liefde voor elkaar hoeven we niet gelukkig uit onze tenen te halen. We sluiten het weekend af met een plan van aanpak ‘Waarmee willen we aan de slag?’ en lunch.

We zijn goed verzorgd door het team van Het brandpunt, want het blijft tenslotte ook een echt ‘verwenweekend’.

“Wat zijn jullie lekker open en kwetsbaar. Het lucht mij op dat het bij jullie ook niet altijd goed gaat.”

“Locatie en verzorging waren top!”