Cross-cultureel Relatieweekend – Back to Eden

Vrijdag 28 en zaterdag 29 april hebben we samen met de Life Word Christian Center een relatieweekend georganiseerd met als thema “Back to Eden”. Aan dit weekend namen 17 echtparen deel, inclusief de echtparen van het pastoraal team. Samen met team van Life Word hebben het programma, de lezingen en de opdrachten vormgegeven om optimaal aan te sluiten bij de verschillende culturen en achtergronden van de deelnemers.

Enkele opmerkingen van deelnemers:

“Mijn man en ik vonden het geweldig. Ik heb mijn liefdestaal ontdekt. Ook de lezing over communicatie was heel belangrijk! Vooral de uitleg hoe we moeten luisteren en daarna samenvatten.”

“Het was een gezegende weekend. Mooi te zien hoe verschillend wij kunnen zijn van cultuur maar toch van elkaar kunnen leren. Hoop dat wij dit samen kunnen aanpakken voor in de toekomst.”

“Wij zijn al 30 jaar getrouwd en ik heb vandaag heel veel nieuwe dingen geleerd over praten en luisteren naar elkaar.”

“Onze communicatie, intimiteit en openheid is verder gegaan dan daarvoor. Zo’n weekend moet elk echtpaar doen.”

Na het diner voor twee was er ruimte voor een verbondsvernieuwing en konden de stellen elkaar opnieuw ‘trouw beloven’. We sloten het weekend af met muziek en dans. De verzorging was grotendeels in handen van het cateringteam van Life Word. Tevens heeft de Pauwenhof enkele maaltijden verzorgd. Goed voor elkaar allemaal.

Mooi om samen met de Life Word gemeente te investeren in duurzame huwelijken.