Naar een relatieweekend

ALLEEN voor MANNEN (met karakter)

Op relatieweekenden vraag ik regelmatig aan mannen welke drempels zij ‘moesten’ nemen toen hun vrouw voorstelde om naar een relatieweekend te gaan:

  • Naar een relatieweekend? Dat doe je alleen als je huwelijksproblemen hebt.
  • Moet ik een heel weekend praten over onze relatie?
  • Een relatieweekend? Hoe leg ik dat uit aan mijn collega’s?
  • Ik ga liever naar Parijs!
  • Gaan anderen zich met onze relatie bemoeien?
  • Ik ga dus echt niet over seks praten met anderen!

Herkenbaar? Wellicht wel, want dit zijn reacties van ‘echte’ mannen, die eerder deelnamen aan onze relatieweekenden.
Gelukkig zijn die mannen wel gekomen en ontmoeten andere mannen die er ‘net zo’ over dachten. Toch zijn ze niet naar huis gegaan halverwege het weekend… Waarom eigenlijk niet?

1. Het eten is top

“Het eten en de verzorging was top! Ik neem zelf altijd wat ‘versnaperingen’ mee naar zo’n weekend, maar die heb echt niet nodig gehad.”

2. Het feest van de herkenning

“Mijn vrouw heeft ons opgegeven, en ik was vooraf erg kritisch. Gaat zo’n ‘voorbeeldechtpaar’ ons vertellen wat we anders moeten doen… Is allemaal heel erg meegevallen. Jullie verhalen zijn gewoon echt en eerlijk (ook ‘gelukkig’ niet perfect) en super herkenbaar.

3. Een nieuwe impuls

“Onze relatie was niet slecht, maar we hebben echt een nieuwe impuls gekregen. Ik heb geleerd dat we beide waardevol zijn zoals we zijn en dat ons huwelijk de moeite waard is om te investeren. Ik kan wel zeggen dat ik opnieuw verliefd ben geworden.”

4. Parijs is mooi, maar dit had ik niet willen missen

“Ik ben weer opgescherpt en gemotiveerd om vol voor onze relatie te gaan. Een weekendje samen weg is altijd lekker, maar dit weekend was voor ons heel speciaal.”

Nog meer argumenten nodig? Beleef het weekend zelf. Dan weet je wat je niet had willen missen… en je maakt je vrouw helemaal gelukkig!

Persoonlijke noot

Ik denk dat onze partner vaak beter aanvoelt wanneer het niet lekker loopt in onze relatie of in ons gezin. Als mannen willen wij eerst ‘goede argumenten’ voor we actie ondernemen. We voelen wel aan dat er ‘iets moet gebeuren’ maar aarzelen om een stap te zetten.
Graag moedig ik je aan om de stap te nemen. Neem de signalen van je vrouw serieus en investeer in je relatie. Je krijgt er geen spijt van. – Hans de Korte

Disclaimer
Natuurlijk geldt dit niet voor alle mannen. Een deel van de mannen heeft zelf het initiatief genomen om deel te nemen aan een relatieweekend. Maar eerlijk is eerlijk: bij 75% van de echtparen die wij ontmoetten tijdens een relatieweekend, was het de vrouw die het initiatief nam.