Hoe hebben anderen de relatietraining ervaren?

Elkaar weer teruggevonden

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere relatietrainingen.

Betrokken en concreet

We hebben ons de dagen bij jullie erg welkom gevoeld. In een gastvrije, open sfeer hebben we aan de hand van persoonlijksheids-profielen gesproken over onze kwaliteiten en valkuilen en de uitdagingen daarbij in onze relatie.

Sterk vonden we dat je met concrete doelen naar huis gaat. Deze gaan we wekelijks bespreken thuis.

Hans is betrokken, vraagt goed door, vermijdt moeilijke vragen niet. Vraagt door naar waar God is in je verhaal.

Adeline is met name gastvrouw, maar ook bij het gesprek schuift ze geregeld aan, waarbij we haar nuancerende en toelichtende bijdrage erg hebben gewaardeerd.

Jezelf en je relatie analyseren

De relatietraining is echt een moment om je relatie met elkaar centraal te stellen en hier de tijd voor te nemen. De DISC analyse is een goed hulpmiddel om jezelf te analyseren maar ook je relatie tot je partner. Vragen als ” wat zijn mijn/mijn partner’s sterke kanten ” en “wat vind ik irritant aan mij zelf of aan mijn partner” geven genoeg stof tot gesprek. Deze gesprekken motiveren tot genieten van elkaars sterke kanten maar stimuleren ook om stappen te nemen om te kijken naar de lastige kanten! En dat alles in een mooie omgeving, een warm sfeervol huis en een uitstekende verzorging!

Al tijden lopen we tegen dezelfde dingen aan

De ambiance was helemaal geweldig. Prachtig huis, mooie locatie, maar boven alles een hartverwarmende gastvrijheid.

Wij kwamen bij jullie om aan onze relatie te kunnen werken. Al tijden lopen we tegen bepaalde dingen aan. Maar ja wat kun je doen als je al 7 jaar met hetzelfde probleem worstelt. Nu 1 dag later hebben wij zoveel handvatten meegekregen dat we een hernieuwde kijk en met hernieuwde energie aan onze huwelijk willen werken. Het belangrijke aspect is toch dat het confronterend was maar zeer positief. Het gaf zicht op hoe wij zijn en hoe je reageert of denkt. Kortom we snappen ineens waarom we reageren en denken zoals we denken.

Elkaar weer teruggevonden

Eigenlijk kan ik niet de juiste woorden vinden om te vertellen hoe ik de afgelopen dagen ervaren heb. Liefde, veiligheid, fijngevoeligheid en wijsheid zijn woorden die in mij opkomen als ik aan jullie denk. Ik vind het heel bijzonder dat jullie je op deze manier door God laten gebruiken, jullie huis en hart willen openstellen om mensen bij Hem te brengen. Wij hebben elkaar en God weer teruggevonden.