Relatietraining

Elkaar beter leren begrijpen

Je houdt van elkaar, toch begrijp je elkaar (soms) niet. Je loopt telkens tegen dezelfde dingen aan. Bepaalde irritaties spelen regelmatig op. Misschien niet zo ernstig, maar net als een klein steentje in je schoen… het zit niet lekker.

Wat biedt een relatietraining je?

Elkaar beter begrijpen begint met inzicht te verkrijgen in jezelf. Je gaat nog meer inzien wie jij bent met jouw unieke persoonlijkheid, met je sterke en zwakke kanten. En vervolgens ga je je partner beter begrijpen omdat je hem/haar beter leert kennen en de verschillen leert accepteren en waarderen. Hierbij maken we gebruik van het DISC persoonlijkheidsprofiel en het kernkwadrant.

Verschil Relatietraining en Relatieweekend

Een relatieweekend is erop gericht om de basis-aspecten uit je relatie onder de loep te nemen. Een relatietraining is vooral bedoeld om elkaar beter te leren begrijpen.

Voor wie is deze training?

Als je behoefte hebt om gerichter tijd voor elkaar te nemen en jullie wat knelpunten in je relatie ervaren die jullie willen oplossen, dan is de deze training een goed hulpmiddel. Zelfs als je misschien al bent afgehaakt en je de liefde niet meer voelt. Denk niet te snel: dit komt nooit meer goed…

Doel

Elkaar beter leren begrijpen. Bevestiging ontvangen van dingen die goed gaan. Elkaar scherpen. Investeren in verbondenheid. Elkaar in je kwaliteiten meer/weer te gaan waarderen, vanuit een positieve houding met elkaar in gesprek gaan en waar nodig een doorbraak te ervaren in je relatie.

Met welke thema’s kun je aan de slag?

  • In kaart brengen persoonlijkheidsprofiel
  • Luisteren naar een verhaal ‘Geliefd zijn’
  • Elkaars kwaliteiten en valkuilen in beeld
  • Welk klimaat hebben we nodig?
  • Doorbreken van patronen
  • Herkennen en erkennen van elkaars behoeften
  • Ruimte voor pijn, wantrouwen en herstel
  • Schrijven van een werkplan

Bij de relatietrainingen maken we gebruik van het DISC persoonlijkheids profiel en het kenrkwadrant. Lees er hier meer over.

Een ontspannen, gastvrije atmosfeer

De omgeving doet ook wat bij zo’n relatietraining. Het is belangrijk dat je bezig kan zijn met je relatie in een ontspannen, gezellige, gastvrije atmosfeer. Onze trainers hebben er veel plezier in om deze randvoorwaarden te organiseren.

Wat zijn de kosten?

Als stel kunnen jullie in overleg met de trainers een plan maken van wat jullie nodig hebben. Standaard rekenen we per echtpaar voor een zestal gesprekken (van twee uur) plus een evaluatie-gesprek (na drie maanden en twaalf maanden): € 295,00.

Wanneer en aanmelden?

Wil je graag gebruik maken van de training neem dan contact met ons via onderstaande gegevens of via het aanmeldformulier. In overleg kunnen we de mogelijkheden en inhoud van de training bepalen. Het moment van de training wordt ook in overleg met jullie bepaald.

Waar?

Lokatie: Beijerscheweg 11, 2821 NC Stolwijk (onder Gouda).

 

Relatietraining / Advies

Hans Waagmeester
Tel.: 06 17 79 72 30
E-mail: hanswaagmeester@rvjr.nl