Met meerdere partners in bed…

Als maagd het huwelijk in gaan is niet meer vanzelfsprekend. Veel (christelijke) jongeren tussen de twintig en de dertig hebben al seksuele ervaring, maar realiseren zich vaak niet dat het later nog zoveel invloed kan hebben.

Je verliest je onschuld, verwondering en een stukje intimiteit. Wellicht waren andere partners ‘beter in bed’ dan je huidige man of vrouw. Vraagt God niet te veel wanneer Hij wil dat je als maagd het huwelijk intreedt? Seksuele misstappen zijn niet erger dan andere misstappen, maar de effecten zijn meestal veel groter. Wanneer je toch de fout hebt gemaakt, is het belangrijk om dat bij iemand ‘op te biechten’ en vervolgens samen te bidden. God wil je vergeven en helen.

Voor jeugdleiders en ouders etc. ligt er een belangrijke opdracht klaar. Vertel jongeren over de pracht van seksualiteit. Moedig ze aan om voor goud te gaan! Bewaar je liefde voor de enige echte ware! En wees als ouder(e) ook eerlijk en kwetsbaar over je eigen ervaringen en zoektocht van vroeger en nu. Durf jij deze uitdaging aan?!

Luister naar deel 4 van deze serie.