INSPIRATIEDAG #1  –  ZATERDAG 15 JUNI

Zaterdag 15 juni was het dan zover: de allereerste INSPIRATIEDAG van Ruimte voor je Relatie / PrePair! We zagen veel bekende gezichten van mensen die eerder een relatieweekend/-training van ons hebben meegemaakt. Een feest der herkenning!

De Schuilplaats, een multifunctioneel kerkgebouw vlak langs het bos in Ede, was het decor. Maar liefst 34 echtparen van alle leeftijden genoten van een dagje quality time met elkaar. Ze hebben gelachen, gegeten, gepraat, geluisterd, gezongen, nagedacht, gekust en geknuffeld.

Pasgetrouwde tortelduifjes leerden van de rotten in het ‘huwelijksvak’ wat uithoudingsvermogen en gewortelde liefde is, en andersom keken de langer getrouwden vertederd naar de twintigers die nog een heel huwelijksleven voor zich hebben.

Transpiratiedag
Na koffie met taart trapten we af met cabaret. PrePair-teamleden Theo en Wilfred lieten met hun grappen en liedjes de deelnemers helemaal in de sfeer komen. (“Welkom allemaal! Zoals jullie hebben gemerkt is het huwelijk keihard werken. Wat dat betreft had deze dag in plaats van Inspiratiedag ook Transpiratiedag kunnen heten.”)

Daarna: speeddaten middels drie prikkelende vragen om kort wat ervaringen van andere stellen te horen en elkaar daar hopelijk mee te inspireren.

Proeverijtjes
Verdeeld over de dag waren er twee ‘proeverijtjes’ (workshops) waar je als stel naartoe kon. De proeverij ‘Hoe begrijp je elkaar?’ van Maarten Goossensen was een feest van herkenning voor stellen die tot hun eigen verbazing elkaar soms niet begrijpen – en ach, wie herkent dat niet?

Passiecoach Marc Angenent
‘Passiecoach’ Marc Angenent dook met enkele stellen figuurlijk het bed in om te praten over creatief genieten van seks – hoewel, één van zijn tips was nu juist om ook eens iets nieuws te proberen, dus hup, dat bed uit! Iets nieuws proberen blaast je seksleven nieuw leven in en daar is nog nooit iemand slechter van geworden.

Samen hechten – Cris Dusseldorp
Chris Dusseldorp liet ons kennismaken met Emotionally Focussed Therapy (EFT). Want waarom botsen partners zo vaak, hoe kun je dat patroon doorbreken en je beter verbonden voelen met je geliefde?

Zo waren er nog meer proeverijtjes, waaronder een Jozefwandeling in het naastgelegen bos. Aan de hand van het leven van Jozef wandelden stellen door het bos, waar ze verrassende dingen over elkaar ontdekten…

Elk stel kreeg een goodybag mee naar huis en werd persoonlijk door een professionele fotograaf op de foto gezet. Deze krijgen ze thuisgestuurd als blijvende herinnering aan deze dag.

We denken nog na over het vervolg, maar deze eerste editie van de INSPIRATIEDAG was sowieso een knallend succes. Was je erbij? Bedankt, misschien tot ziens en veel plezier, liefde, lef en toewijding gewenst met je geliefde!

Een paar reacties:

  • “Een heerlijke dag, met een goede, open sfeer.”
  • “Catering was top!”
  • “Afwisselend programma, goede sprekers.”
  • “We werden gestimuleerd om samen op een positieve manier over onze relatie na te denken, zonder dit gelijk te moeten delen met anderen.”
  • “Echt een leuke dag uit, we zouden dit vaker willen!”

Hieronder een kort sfeerverslag in de vorm van foto’s.

PS Volg je ons al op Instagram? Doen!
https://www.instagram.com/prepairweekend/

Goodiebags!

Theo en Wilfred deden cabaret op Inspiratiedag

Cabaret

Maarten Goossensen verzorgde de proeverij/workshop 'Elkaar begrijpen'

Proeverij ‘Elkaar begrijpen’ door Maarten Goossensen

Proeverij EFT door Cris Dusseldorp

Proeverij EFT door Cris Dusseldorp

Cris Dusseldorp – De kracht van EFT is de focus op hechting

Proeverij 'Creatief genieten van seks' door Marc Angenent

Proeverij ‘Creatief genieten van seks’ door Marc Angenent

Kernkwadrant door Hans Waagmeester

Proeverij Kernkwadrant door Hans Waagmeester

Waar kom je vandaan en waar gaan jullie naar toe? door Hans en Jeanette de Korte

Waar kom je vandaan en waar gaan jullie naar toe? door Hans en Jeanette de Korte

Inspiratiedag - het programma

Inspiratiedag – het programma

Koffie / lunch - goed verzorgd!

Koffie / lunch – goed verzorgd!

 

(fotograaf: https://www.instagram.com/sahilaamirfotografie/)