Terugblik relatieweekend 9 – 11 november 2018

Afgelopen weekend namen 15 echtparen deel aan het relatieweekend. Deze keer in herfstsetting met bijbehorende kleuren, wind en zo nu en dan regen.

De meeste deelnemers kwamen wat onwennig binnen. “Je hebt de website wel gelezen en een beeld gevormd, maar een goed beeld vormen is toch lastig” hoor ik ook dit relatieweekend.

Wij starten met een heerlijke maaltijd en vertellen we hoe het programma eruit ziet en wat de stellen kunnen verwachten. Bij de verzekering dat je “als echtpaar” met elkaar in gesprek gaat en niets in de groep hoeft te delen zie ik hier en daar een geruststellende knipoog en opluchting.

Het werkboek wordt door het weekend heen een persoonlijk document met leerervaringen en kreten van herkenning worden opgeschreven of onderstreept.

Mooi om te zien dat veel stellen het weekend ervaren als een oase in een druk leven en weer genieten van de aandacht voor elkaar. Je ziet de stellen weer ‘verliefd’ worden, maar ook pittige onderwerpen worden samen besproken en dat levert ook hier en daar tranen op.

Hoe ervaren de deelnemers het relatieweekend?

Enkele uitspraken die wij in de loop van het weekend horen:

“We hebben elkaar weer beter leren kennen en inzicht gekregen in bepaalde patronen.”

“De openheid van de begeleiders was heel bijzonder. Dat hielp ons om alles te kunnen bespreken.”

“We hebben veel handvatten gekregen.“

“Dit is het begin van onze relatie 2.0”

“Diner voor twee mét liefdesbrief was echt speciaal”

“We hebben ruimte ervaren om moeilijke punten te delen.”

De verzorging door het team van het Brandpunt was (opnieuw) goed geregeld. Het is een fijne en rustige plek voor een relatieweekend.