Bouwen aan gezonde relaties

Gemeenteseminar: Een relatieweekend in uw gemeente

Bouwen aan gezonde relaties

De gemeente: een prachtige plek om te bouwen aan goede relaties, zodat Christus meer zichtbaar wordt in ons leven. Zorg voor relaties, ook huwelijksrelaties, is daarom van cruciaal belang. Predikanten en pastorale werkers hebben vaak hun handen vol aan relatieproblemen in de gemeente. Preventief aandacht geven aan relaties is geen overbodige luxe. Een mooie gelegenheid om eens een relatieweekend in huis te halen.

Voor wie is het weekend bedoeld?

Voor alle echtparen in de gemeente die het belangrijk vinden om te investeren in hun relatie. Dus niet in de eerste plaats voor hen die problemen ervaren. Noem het maar een APK voor je relatie. Elk jaar heeft een auto een keuring nodig. Zo is het ook goed om regelmatig eens heel specifiek en diepgaand stil te staan bij je relatie. Wat gaat er goed en wat heeft wat meer aandacht nodig. Waar signaleren we wat slijtageplekken. Daar willen we middels een gemeenteseminar aandacht aan besteden.

Inhoud en programma

Vanuit een positieve insteek (je bent geliefd en je hebt prachtige kwaliteiten), kijken we met elkaar naar de belangrijkste thema’s in je relatie: communicatie, omgaan met conflicten, seksualiteit en verschillen man/vrouw. In grote lijnen is de inhoud van een gemeenteseminar vergelijkbaar met een Relatieweekend.

Waar wordt het weekend gehouden?

Het mooiste is op een locatie waar de stellen minimaal een nacht kunnen verblijven. Het voordeel is dat we met elkaar een langere aansluitende periode in dezelfde sfeer blijven. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om het weekend te houden in het gebouw waar de gemeente normaliter samenkomt.

En de organisatie?

Die ligt in handen van de gemeente zelf. Wij geven het organiserende team ondersteuning in de vorm van gesprekken op locatie en/of via de telefoon, een compleet draaiboek en natuurlijk brengen we onze ervaring in van eerdere seminars.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van het weekend. Bel of mail gerust.