Gericht op groei

Wat begon als een droom is uitgegroeid tot een organisatie die in de jaren honderden stellen heeft geholpen bij het bouwen aan een duurzame relatie.

Dit zijn wij

Ruimte voor je Relatie is opgericht in 2010 en wij hebben sindsdien meer dan 500 stellen geïnspireerd en aangemoedigd te investeren in het goede leven samen.

Wat begon als een droom van twee mensen, is uitgegroeid tot een organisatie die in de afgelopen tien jaar honderden stellen heeft geholpen bij het bouwen aan een duurzame relatie. Jaarlijks investeren teamleden talloze uren in het trainen en coachen van stellen.

Wat kleurt onze aanpak?

Allereerst zijn onze inspanningen gericht op preventie en groei. Daarnaast bepalen de volgende kernwaarden onze begeleiding en training:

Gelijkwaardigheid

Wij zijn een organisatie ‘van stellen voor stellen’. Wij trainen en begeleiden samen als echtpaar, dat dezelfde verlangens, parels en puzzels heeft.

Luisteren zonder oordeel

Door te luisteren zonder oordeel of door het oordeel uit te stellen, voelen stellen zich op hun gemak en is het veilig genoeg om hun verlangens en schaduwkanten te delen.

Kwetsbaarheid

Bij het trainen van stellen delen wij ervaringen uit ons eigen huwelijk. Dit roept bij de stellen enerzijds het verlangen wakker om elkaar mooi te maken en anderzijds baant het de weg voor het stel om alles te delen met elkaar.

Groeien in verbondenheid

Hechting is niet alleen een proces tussen ouder en kind, maar ook tussen volwassenen onderling, en met name tussen geliefden. De basisprincipes van de EFT (Emotionaly Focused Therapy) zijn voor ons belangrijk bij het begrijpen van de dynamiek in een liefdesrelatie.

Gericht op ontwikkeling

Het inspireren en begeleiden van stellen staat altijd in het teken van hoop. Soms is het weer naar elkaar luisteren de eerste stap richting herstel. We dagen stellen uit om te groeien in verbondenheid elkaar te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Gerelateerde blogs

Nico en Nienke: ‘We werden gelijk in het diepe gegooid’

Nico en Nienke: ‘We werden gelijk in het diepe gegooid’

‘We werden gelijk in het diepe gegooid’ Tekst: Wilfred Hermans Omdat Nienke onverwacht zwanger raakte, waren zij en haar man Nico nog tieners toen ze trouwden. Nu zeggen ze: het was te vroeg. Dankzij het Relatieweekend en therapie voeden ze nu als een hecht paar hun...

Lees meer
Wat zit er onder de motorkap?

Wat zit er onder de motorkap?

Wat zit er onder de motorkap? Juli 2022 Jeanette de Korte  Gedrag We zitten in aan tafel en Hans vraagt mij: ‘Hoe was je dag?’ Ik puzzel deze dag op een lastig vraagstuk op mijn werk en neem hem mee in mijn gedachtespoor. Dat doe ik door gewoon te gaan praten vanuit...

Lees meer
De mol ontmaskerd!?

De mol ontmaskerd!?

De Mol ontmaskerd!? April 2022 Jeanette de Korte  In de vorige blog bespraken we het ‘molmoment’ in een relatie; een klein beetje verlies van vertrouwen meestal rondom de vraag  ‘Heb je echt in mijn belang gedacht, gesproken, gehandeld?’.Herkende je molmomenten in je...

Lees meer