Gericht op groei

Wat begon als een droom is uitgegroeid tot een organisatie die in de jaren honderden stellen heeft geholpen bij het bouwen aan een duurzame relatie.

Dit zijn wij

Ruimte voor je Relatie is opgericht in 2010 en wij hebben sindsdien meer dan 500 stellen geïnspireerd en aangemoedigd te investeren in het goede leven samen.

Wat begon als een droom van twee mensen, is uitgegroeid tot een organisatie die in de afgelopen tien jaar honderden stellen heeft geholpen bij het bouwen aan een duurzame relatie. Jaarlijks investeren teamleden talloze uren in het trainen en coachen van stellen.

Wat kleurt onze aanpak?

Allereerst zijn onze inspanningen gericht op preventie en groei. Daarnaast bepalen de volgende kernwaarden onze begeleiding en training:

Gelijkwaardigheid

Wij zijn een organisatie ‘van stellen voor stellen’. Wij trainen en begeleiden samen als echtpaar, dat dezelfde verlangens, parels en puzzels heeft.

Luisteren zonder oordeel

Door te luisteren zonder oordeel of door het oordeel uit te stellen, voelen stellen zich op hun gemak en is het veilig genoeg om hun verlangens en schaduwkanten te delen.

Kwetsbaarheid

Bij het trainen van stellen delen wij ervaringen uit ons eigen huwelijk. Dit roept bij de stellen enerzijds het verlangen wakker om elkaar mooi te maken en anderzijds baant het de weg voor het stel om alles te delen met elkaar.

Groeien in verbondenheid

Hechting is niet alleen een proces tussen ouder en kind, maar ook tussen volwassenen onderling, en met name tussen geliefden. De basisprincipes van de EFT (Emotionaly Focused Therapy) zijn voor ons belangrijk bij het begrijpen van de dynamiek in een liefdesrelatie.

Gericht op ontwikkeling

Het inspireren en begeleiden van stellen staat altijd in het teken van hoop. Soms is het weer naar elkaar luisteren de eerste stap richting herstel. We dagen stellen uit om te groeien in verbondenheid elkaar te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Gerelateerde blogs

Column: Vouwwagen

Column: Vouwwagen

Column: Vouwwagen Tekst - Wilfred Hermans Recent hebben we een vouwwagen gekocht. Eentje van ruim twintig jaar oud, maar wel een Holtkamper, en dat is de Toyota onder de vouwwagens, qua degelijkheid. Nou weet ik niet precies wat er zoal kapot kan aan een vouwwagen....

Lees meer
Column: Mannengriep

Column: Mannengriep

Column: Mannengriep Tekst - Wilfred Hermans Ik heb griep. En niet zomaar griep: mánnengriep. Dat is een serieuze aangelegenheid, maar vrouwen doen er vaak nogal laconiek over. Daarom zal ik een eerlijk inkijkje geven in wat we nu precies doormaken, om toch íets van...

Lees meer
Verliefd op een ander, wat leer je daarvan?

Verliefd op een ander, wat leer je daarvan?

Verliefd op een ander, wat leer je daarvan? Tekst: Jeanette de Korte en Rebecca Hermans Een tijdje geleden deelden we het verhaal van Ferdinand en José met jullie. José voelde zich onrustig door de gevoelens die ze voor een collega ontwikkelde. We gaven in dit artikel...

Lees meer