Jij en jouw geliefde zijn uniek gemaakt. Prachtig, maar soms ook lastig. We redeneren vaak vanuit ons eigen perspectief en denkkader. Begrip voor elkaar kan onder druk komen te staan. Irritaties en conflicten kunnen het bijzondere van ‘het uniek zijn van de ander’ doen ondersneeuwen. De glans is eraf.

Soms is het niet zo dramatisch maar wil je wel dat die glans in je relatie erop blijft zitten of weer terugkomt. Daar werken we aan in onze tweedaagse relatietraining. Specifiek aandacht voor jullie twee. Een programma op maat gesneden en gebruik makend van de enkele hulpmiddelen zoals de DISC persoonlijkheidsprofiel en het kernkwadrant.

Wil en Rene volgden eerder dit jaar de training en delen hun ervaring:

‘Hans en Adeline ontvingen ons zeer hartelijk in het prachtige Pelgrimhuis. Wat een fijne plek! Meteen gingen we van start. Dankzij de huiselijke omgeving, een hapje en een drankje, voelden onze gesprekken meer als een gesprek met goede en wijze vrienden dan als een coaching-sessie. Bijzonder hoe Hans ons al snel op ons gemak wist te stellen – niet met vragen, maar door ons in onze eigen ruimte te laten nadenken over onze identiteit en kerneigenschappen. Door niet meteen de confrontatie te zoeken, ontstonden de diepe gesprekken geleidelijk. We mochten die op ons eigen tempo voortzetten, tot ver in de avond, met een goed glas wijn. De volgende dag werden we flink in de watten gelegd met het ontbijt van Adeline. Ook die dag hadden we onze eigen ruimte. Hans was op geen enkel moment veroordelend of te confronterend, hoewel hij precies en liefdevol de juiste vragen wist te stellen. We waren allebei erg onder de indruk van het gesprek dat hij zo tussen ons wist los te maken. Een last viel van onze schouders. Met een concreet en praktisch actieplan zien we uit naar een stabiele toekomst!’

Aan het eind van de tweedaagse stel je allebei afzonderlijk een werkplan op. Zo concreet en meetbaar mogelijk. En dat stem je op elkaar af. Het levert materiaal op waar je blijvend plezier van hebt. Achteraf bleek dit voor diverse stellen een ‘relationship changing experience’ te zijn.