RElatieweekend

Kies voor een weekend samen!

 

Samen twee nachten er even heerlijk tussenuit, verwend worden en met elkaar in gesprek over de belangrijkste thema’s in je relatie.

 

SCHRIJF JE NU IN!

Ook goede auto’s hebben onderhoud nodig. Niemand zegt: ‘Ja, maar hij rijdt toch lekker? Ik hoor geen gekke geluidjes, hij ziet er nog tiptop uit – voor mij geen apk!’

Nee, die keuring pak je gewoon mee. En misschien stuit de monteur op een potentieel probleem dat actie vereist om erger te voorkomen. Je kunt er niet omheen: je auto heeft aandacht nodig.

SAMEN GROEIEN

Weet je wat er ook aandacht nodig heeft? Verrassing: je relatie! Misschien red je het samen prima en schijnt dagelijks de zon. Gefeliciteerd! Vier je relatie, tijdens ons Rrelatieweekend. Je krijgt alle tijd en tools om terug te blikken en verder te dromen: waar kunnen we nog in groeien? 

Inzoomen op elkaar

Tegelijk: het leven zit, net als jouw geliefde, vol verrassingen. ‘Behaalde resultaten’ bieden geen garantie voor de toekomst. Soms kom je een periode te weinig aan elkaar toe, slokt het gezinsleven je op, verloopt de communicatie stroef of begrijp je elkaar gewoon niet.

Persoonlijke, leerzame verhalen

Dan is het goed om – helemaal gericht op elkaar, zonder afleiding – een weekend afstand te nemen van de dagelijkse sleur en in te zoomen op elkaar. Wij willen je daarbij helpen! Met onze persoonlijke, leerzame verhalen willen wij je helpen groeien. Dieper verbonden en goed verzorgd ga je weer naar huis!

Wij helpen je om:

 • (nog) beter te communiceren;
 • elkaar (nog meer) tot bloei te brengen;
 • (nog meer) te genieten van seksualiteit.

Wat kun je verwachten?

Een afwisseling van lezingen met prikkelende vragen, tijd voor elkaar, lekker eten en de mogelijkheid om te wandelen in een prachtige omgeving. Geen groepsgesprekken, maar doorpraten met je lief over wat je hebt gehoord.

Een greep uit de onderwerpen:

 • identiteit en levensverhaal
 • communicatie en conflicten
 • intimiteit en seksualiteit

Tijdens het Relatieweekend word je gekoppeld aan één echtpaar van de organisatie. Je kunt bij hen terecht als je wilt sparren of ergens over wilt doorpraten. 

 

Praktische info

Wanneer: vrijdag 14 t/m zondag 16 april 2023 (VOL). Schrijf je gerust in voor de reservelijst.
Het volgende weekend is 24-26 november 2023.
Waar: Conferentiecentrum Het Brandpunt in Doorn

Het programma

Het programma start op vrijdag 18.00 uur en we ronden af op zondag om 14.00 uur.

Bekijk het programma en krijg een indruk van het werkboek.

“Het weekend was een duurzame investering in onze relatie, voor lange tijd! Het eten was heerlijk en we zijn enthousiast over de kwaliteit van de presentaties en de openheid en eerlijkheid.”

Marthijn en Annemarie

“Het weekend was een duurzame investering in onze relatie, voor lange tijd! Het eten was heerlijk en we zijn enthousiast over de kwaliteit van de presentaties en de openheid en eerlijkheid.”

Marthijn en Annemarie

“We hebben ingesleten patronen doorbroken. We hadden al een goede relatie maar hebben daardoor toch weer meer hechtheid gevonden. De omgeving en de pure en persoonlijke begeleiding waren heel fijn!”

Jos en Marjolein

“Het was voor ons een super weekend! De organisatie was heel goed, de sfeer, de accommodatie, het eten en drinken. ‘Ruimte voor je relatie’ en dan ook nog op je eigen manier, geweldig. Een stukje hemel op aarde, heel mooi!”

Dick en Dicky

“Het was heel waardevol. Mijn man stelde zich kwetsbaar op, wat ik van tevoren niet had bedacht! Het was mooier dan ik van tevoren had durven denken.”

Marjolein en Gerard

“Het blijft dus niet bij een weekend, maar je neemt het mee in je dagelijkse werkelijkheid. We waren al intens gelukkig met elkaar, maar we hebben elkaar nog meer gevonden.”

Jordy en Natasja

“Goede handvatten om te bouwen en het gewone leven weer in te gaan!

Wij vonden het Relatieweekend heel waardevol! Het heeft ons meer inzicht gegeven in elkaar en in ons huwelijk. We hebben goede handvatten gekregen om te bouwen en het gewone leven weer in te gaan.”

Peter en Lydia

Wat kost het Relatieweekend?

Het Relatieweekend kost € 550,- per echtpaar. Dit bedrag is all-in:

 • 5 lezingen
 • goede begeleiding
 • 2 overnachtingen
 • 6 maaltijden
 • consumpties
 • lesmateriaal

Ons team zet zich geheel vrijwillig in.

Wij willen graag iedereen verwelkomen, de kosten mogen geen belemmering zijn. Als dit toch het geval is, mag je dit aangeven op het aanmeldformulier. Wij bieden het Relatieweekend dan aan voor € 450,-. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door oud-deelnemers die iedereen dit Relatieweekend gunnen. 

Vergoeding zorgverzekering

Ben je verzekerd bij ProLife, bekijk dan of een deel van de kosten wordt vergoed. Zit je bij een andere verzekeraar, check dan of zij relatiecursussen vergoeden.

Twijfel je nog?

Het kan best spannend zijn om samen dieper over je relatie na te denken. Het gaat toch goed? Waarom roeren in een soep die al klaar is? 

Kwetsbaar zijn, eerlijk naar jezelf en naar elkaar kijken, vraagt moed. Je moet even een drempel over. Misschien ben je bang voor de reactie van je omgeving. Toch hopen wij dat jullie de stap durven zetten. Geloof ons: het gaat jullie veel opleveren! Lees maar eens hoe stellen die jullie zijn voorgegaan onze weekenden hebben ervaren. 

Heb je nog vragen voordat je de knoop kunt doorhakken? Contact ons gerust! 

Hoeveel deelnemers zijn je voorgegaan?

Deelnemers

Editie

keer per jaar

Gerelateerde blogs

Column: Vlinders, kriebels, verliefd! … op een ander

Column: Vlinders, kriebels, verliefd! … op een ander

Column: Vlinders, kriebels, verliefd! … op een ander Tekst: Sanne Post   O, verliefd zijn! Dat kriebelende gevoel in je buik, niet op kunnen houden met glimlachen als je diegene ziet of aan diegene denkt… Zalig toch? Of toch niet? Of niet altijd? Waar ik in ieder...

Lees meer
Nico en Nienke: ‘We werden gelijk in het diepe gegooid’

Nico en Nienke: ‘We werden gelijk in het diepe gegooid’

‘We werden gelijk in het diepe gegooid’ Tekst: Wilfred Hermans Omdat Nienke onverwacht zwanger raakte, waren zij en haar man Nico nog tieners toen ze trouwden. Nu zeggen ze: het was te vroeg. Dankzij het Relatieweekend en therapie voeden ze nu als een hecht paar hun...

Lees meer
Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart Column - Hanneke Blijdorp Zaterdagavond. De kinderen zijn naar bed. En drie lege schoenen staren mij vol verwachting aan. Ik word altijd week van dit beeld. Want waar hopen de kinderen op? Wat nou als ze iets heel groots verwachten en ze...

Lees meer