PREPAIR-WEEKEND

Samen een topteam worden

Heb jij een serieuze relatie? Concrete trouwplannen? Of heb je elkaar recent het JA-woord gegeven?
Dan is het PrePair-weekend iets voor jullie!

Op school leer je schrijven en rekenen, daarna zijn er studies voor elk mogelijk beroep. Maar hoe heb je lief? Verliefd zijn, dat gaat vanzelf. En een bruiloft voorbereiden lukt de meesten ook nog wel; we steken flink wat tijd en geld in die ene dag. Maar hoe bereid je je voor op een leven lang samen…?

SAMEN EEN TOPTEAM WORDEN

Vaak begin je gewoon, ergens, samen. Op goed geluk, God zegene de greep. Alsof je de marathon wilt uitlopen zonder dat je ooit hardloopschoenen van dichtbij hebt gezien.

Dat moet beter kunnen, vinden wij.

Daarom helpen wij je met een ‘spoedcursus liefhebben door dik en dun’. Dat laatste vinden we belangrijk. Die eerste marathonkilometers gaan wel, het komt aan op volhouden.
 

WIJ HELPEN JE OM:

 • meer inzicht in (de levensgeschiedenis van) de ander en jezelf te krijgen;
 • samen te genieten van seksualiteit;
 • te gáán voor je geliefde en te geloven dat de ander voor jou gaat.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

 • veel quality time met je partner;
 • prettige locatie, geweldige catering;
 • een programma met persoonlijke en leerzame lezingen;
 • ruimte voor sport, spel en ontmoeting met andere stellen.

EEN GREEP UIT DE ONDERWERPEN

Waar komen we vandaan? – Hoe ben je opgevoed? Welke gebeurtenissen hebben je beïnvloed?

Waar staan we nu? – Denk aan: elkaar beter begrijpen, omgaan met conflicten, je steeds veiliger voelen bij elkaar. En we praten over seks. Seks is een feest, al is goede seks niet vanzelfsprekend. Wat heb jij al meegemaakt en welke ervaringen neem je mee het huwelijk in? Hoe ga je om met elkaars verlangens en grenzen? Maar ook: welke rol speelt God in jullie leven? En samen geloven: hoe werkt dat?

Waar gaan we naartoe? – Welke dromen heb jij voor jullie toekomst, en waar droomt je geliefde van? Hoe stem je dat op elkaar af?

Praktische info

Wanneer: vrijdag 6 t/m zondag 8 december 2024

Waar: Natuurvriendenhuis de Bosbeek in Bennekom 

Het programma

Het programma start op vrijdag 16.30 uur en we ronden af op zondag om 14.00 uur.

Bekijk het programma en krijg een indruk van het werkboek.

“Wat mooi om te ervaren dat er mensen betrokken zijn op de relatie die wij hebben. Het weekend gaf ons een goed startpunt voor een aantal gesprekken”

Rik en Rinske

“Ik dacht: als zij na zoveel jaar en zoveel gezeik nog zó enthousiast zijn over het huwelijk, is het huwelijk blijkbaar écht de moeite waard.”

Joshua

“Super jullie preventieve insteek! Niet alleen achteraf shit opruimen maar zo vroeg mogelijk zorgen dat er minder shit komt.

We vinden dat dit soort weekenden verplichte kost moet worden voor iedereen die gaat trouwen.”

Mario en Anita

“Een eye-opener om door deze cursus-stijl nog meer de verdieping in te gaan.”

Joas en Noëlle

“Er was echt tijd en volle aandacht voor elkaar. We zijn nog meer gaan uitzien naar het huwelijk en zijn gegroeid in zelfkennis door de voorbeelden van anderen.”

Stefan en Dianne

“Het weekend is enorm opbouwend geweest. Zeker de combinatie van theorie en ervaringsverhalen van andere stellen maakte dat ik dacht: ik ben/wij zijn oké! Ook brachten de verdiepingsvragen dingen omhoog waar wij ons niet bewust van waren. Het heeft ons een goede start van ons huwelijk gegeven.”

Stephanie en Matthijs

Wat kost het PrePair-weekend?

Het PrePair-weekend kost € 235,- per persoon. Dit bedrag is all-in:

 • 5 lezingen
 • goede begeleiding
 • 2 overnachtingen
 • 6 maaltijden
 • alle consumpties

Studententarief

Voor studenten met een krappe beurs hebben we een speciaal studententarief: € 170,-. Arme studenten krijgen dus 65 euro korting. Enthousiaste oud-deelnemers maken dit met hun gift mogelijk. Hoe gaaf is dat?!

Vergoeding zorgverzekering

Ben je verzekerd bij ProLife, bekijk dan of een deel van de kosten wordt vergoed. Zit je bij een andere verzekeraar, check dan of zij relatiecursussen vergoeden.

Geef een PrePair-weekend cadeau!

Gun jij jouw vrienden of  (klein)kinderen ook een goede start samen? Geef een PrePair-weekend cadeau! Het ideale duwtje in de rug voor een duurzame relatie.

#beterPrePairdanRepair

 

De cijfers zeggen ook wat…

Deelnemers

Editie

WAARDERING 4.8

Gerelateerde blogs

Column: Vouwwagen

Column: Vouwwagen

Column: Vouwwagen Tekst - Wilfred Hermans Recent hebben we een vouwwagen gekocht. Eentje van ruim twintig jaar oud, maar wel een Holtkamper, en dat is de Toyota onder de vouwwagens, qua degelijkheid. Nou weet ik niet precies wat er zoal kapot kan aan een vouwwagen....

Lees meer
Column: Mannengriep

Column: Mannengriep

Column: Mannengriep Tekst - Wilfred Hermans Ik heb griep. En niet zomaar griep: mánnengriep. Dat is een serieuze aangelegenheid, maar vrouwen doen er vaak nogal laconiek over. Daarom zal ik een eerlijk inkijkje geven in wat we nu precies doormaken, om toch íets van...

Lees meer
Verliefd op een ander, wat leer je daarvan?

Verliefd op een ander, wat leer je daarvan?

Verliefd op een ander, wat leer je daarvan? Tekst: Jeanette de Korte en Rebecca Hermans Een tijdje geleden deelden we het verhaal van Ferdinand en José met jullie. José voelde zich onrustig door de gevoelens die ze voor een collega ontwikkelde. We gaven in dit artikel...

Lees meer