inspiratiedag

Zaterdag 20 APRIL

Vier je relatie en doe nieuwe inzichten op! Een ruime keuze uit inspirerende workshops; actief, creatief en verdiepend.

Meld je aan

De Inspiratiedag is altijd een feestje, want echte liefde is een feestje waard! Je kunt rekenen op inspirerende, kwetsbare verhalen en workshops waarbij je als stel samen aan de slag gaat. Natuurlijk trakteren we je op een heerlijke lunch en live muziek!

Het programma

09.30 uur – Ontvangst met koffie, thee en lekkers

10.00 uur – Centrale start met hoofdlezing ‘Vier de Verschillen’

11.30 uur – Workshopronde 1

12.30 uur – Lunch

14.15 uur – Workshopronde 2

15.15 uur – Plenaire afsluiting

16.00 uur – Einde

Een greep uit de workshops in 2023

Seksuoloog Marc Angenent geeft een workshop over creatief zijn met intimiteit. Creativiteit in je seksuele relatie is niet alleen plezierig; het geeft je de mogelijkheid om jezelf te uiten. Maar op langere termijn is creativiteit zelfs noodzaak! 

We weten allemaal: it takes two to tango. Geertje Bout leert jullie samen dansen. Zij heeft allerlei ervaringen op dansgebied voor stellen. Zo heeft ze al veel stellen geholpen om met een mooie openingsdans te verschijnen op hun trouwdag.

Als jullie willen kijken naar de kwaliteit van je relatie, is dit een workshop om bij te zijn. Contextueel therapeut Leendert van Genderen neemt jullie mee in het verhaal van Relatiebankieren: hoe ziet geven en ontvangen er bij jullie uit?

Ooit gedacht dat jullie relatie onderdeel is van een groter geheel? Deel van een masterplan van God? In deze workshop nemen theoloog Wilmer Blijdorp en zijn vrouw Hanneke jullie mee in de vraag of God zichtbaar kan worden in je huwelijk. 

Samen muziek maken verbindt je. En daar hoef je dus helemaal niet per se muzikaal voor te zijn. Met BoomWhackers breng je in een handomdraai samen een toffe song ten gehore. Trainer en muzikant Sergej Visser helpt je om dit kunstje onder de knie te krijgen. Wat heeft muziek maken dan precies met je relatie te maken? Nou, een mooie harmonie krijg je alleen als je goed samenwerkt, en naar elkaar luistert.

Zin in een goede wandeling? Warner Boon brengt jullie in gesprek over je levensverhaal. Welke invloed hebben jouw opvoeding en jeugdervaringen op je relatie? Tijdens deze Jozefwandeling ben je dus een uurtje in de natuur met elkaar.

Petra van Bodegraven laat je kennismaken met Emotionally Focussed Therapy (EFT). De kracht van EFT is de focus op hechting, en hoe de wijze waarop jullie beide zijn gehecht doorwerkt op de patronen in jullie partnerrelatie. Hoe je geleerd hebt om afstand te nemen en nabijheid te zoeken. En manieren om dat te doorbreken door emotionele verbondenheid te herstellen en te versterken.

Misschien hebben jullie een verlangen om mee te bouwen aan gezonde relaties en huwelijken in je eigen kerk. Maar hoe doe je dat en waar begin je? In dit seminar gaan we daarmee aan de slag. We kijken naar de context en de cultuur van de gemeente en manieren die hierbij kunnen helpen. Daarnaast hebben we een proeverij van materiaal wat hiervoor te gebruiken is. Peter van Genderen en Tiny Veltman zijn verbonden aan FamilyLife, een onderdeel van Stichting Agape.

Mail art is leuk! Het idee is simpel: je maakt een envelop tot een waar kunstwerk, op je eigen manier. Natuurlijk kun je een briefje in de envelop doen, maar vaak draagt de buitenkant de boodschap al voldoende. In deze workshop ga je onderleiding van Sergej Visser een mail art voor je partner maken, waarin je een diepe wens of droom verbeeldt. Welk verlangen heb je nog nooit gedeeld, maar hoop je wel te bereiken voor je deze wereld verlaat?
Alles kan, alles mag, zowel qua vorm als qua inhoud. We zorgen voor heel veel verschillende en inspirerende materialen, waarmee je alle kanten op kunt. Ook nemen we heel veel voorbeelden mee ter inspiratie. Je hoeft niet supercreatief te zijn om een mail art te kunnen maken; je mag je boodschap op jouw geheel eigen manier brengen – speciaal voor je partner.

Wat is de kracht van je relatie? En wanneer schuurt het? In deze workshop gaan we aan de slag met het kernkwadrant.
Daardoor:
– Krijg je meer inzicht in jezelf; in je eigen kwaliteiten en valkuilen
– Begrijp je beter waardoor het soms zo kan schuren
– Leer je elkaars kwaliteiten versterken, waardoor je beter samenwerkt.
Wij (Hans en Jeanette) hebben inmiddels ontdekt waarom samen koken zo lastig is en we zo verschillend reageren in een discussie.

Ervaringen van anderen

“Een heerlijke dag, met een goede, open sfeer.”

“Afwisselend programma, goede sprekers.”

“Catering was top!”

“We werden gestimuleerd om samen op een positieve manier over onze relatie na te denken, zonder dit gelijk te moeten delen met anderen.”

“Echt een leuke dag uit, we zouden dit vaker willen!”

Praktische info

– Wie: ‘Liefhebbers’, stellen die inspiratie kunnen gebruiken
– Wanneer: 20 april 2024 van ongeveer 10.00u – 16.00u
– Waar: De Verbinding – De Schutterij 2, Veenendaal
– Kosten: 47,50 p.p. incl. lunch