inspiratiedag

Voorjaar 2025

Vier je relatie en doe nieuwe inzichten op! Een ruime keuze uit inspirerende workshops; actief, creatief en verdiepend.

Meld je aan

De Inspiratiedag is altijd een feestje, want echte liefde is een feestje waard! Het thema voor dit jaar is Vier de Liefde! Je kunt rekenen op inspirerende, kwetsbare verhalen en workshops waarbij je als stel samen aan de slag gaat. Natuurlijk trakteren we je op een heerlijke lunch en live muziek!

Onderstaande informatie gaat over de laatste inspiratiedag, die plaatsvond op 20 april 2024. De inhoud van de volgende inspiratiedag volgt zo snel mogelijk.

Het programma

09.30 uur – Ontvangst met koffie, thee en lekkers

10.00 uur – Centrale start met hoofdlezing

11.45 uur – Workshopronde 1

12.30 uur – Lunch

14.00 uur – Workshopronde 2

15.15 uur – Plenaire afsluiting

16.00 uur – Einde

De workshops

Bouwen aan relaties en huwelijken in je eigen kerk

Peter van Genderen en Tiny Veltman

Misschien hebben jullie een verlangen om mee te bouwen aan gezonde relaties en huwelijken in je eigen kerk. Maar hoe doe je dat en waar begin je? We kijken naar de context en de cultuur van de gemeente en manieren die hierbij kunnen helpen. Daarnaast hebben we een proeverij van materiaal dat hiervoor te gebruiken is. Peter van Genderen en Tiny Veltman zijn verbonden aan FamilyLife (Agape).

Relatiebankieren

Leendert van Genderen

Geven en ontvangen, hoe doen jullie dat? Samen met contextueel therapeut Leendert van Genderen ga je kijken hoe het rekeningafschrift van jullie relatie eruitziet: wie geeft wat, en hoe wordt het ontvangen? Je bespreekt hierbij met elkaar de invloed van vroegere patronen en brengen de balans in beeld. Wie weet is er nog wat te winnen op jullie rekening!

Vier de liefde met verf en kwast!

Nelleke Bos

Relatiedynamiek… Waar denk je aan als je dat hoort? Welke kleuren en vormen vind je daarbij passen? Kom dat beleven op de workshop schilderen. Even geen gepraat, hup, weg uit je hoofd. Jullie gaan een tweeluik schilderen. Ieder schildert eerst een eigen doek en ik help jullie om daar een tweeluik van te maken. Ik help je op weg, ook met de nodige techniektips. Laat je verrassen!

De kracht van samen opvoeden

Lydia / IKC

Je relatie vieren én kinderen opvoeden, gaat dat eigenlijk wel samen? Sowieso is het spannend, want kinderen voelen haarfijn aan dat je verschillend bent. Ook kan jullie eigen opvoeding en hoe jullie je kinderen willen opvoeden sterk van elkaar verschillen. Hoe houd je dan samen verbinding, te midden van de hectiek van een druk gezin? Hierover gaat Lydia van Ginkel met jullie aan de slag. Zij is jeugdwerkadviseur bij het IKC en ervaringsdeskundige.

Wandelworkshop

Warner Boon

Houd je van wandelen, van je partner en zou je weleens met een poëtische kijk op de vier seizoenen in je relatie willen reflecteren? Ga dan gezellig samen wandelen terwijl Warner jullie ontspannen in gesprek brengt over jullie relatie.

Dansworkshop

Geertje Bout

It takes two to tango. Geertje Bout leert jullie een dans aan op de Inspiratiedag. Het gaat daarbij vooral om het plezier maken, niet om de beste moves. Wist je dat dansen stofjes in je hersenen activeert die ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit en meer open-minded bent? Wat wil je nog meer?!

Waarom doen we het altijd zo?

Petra van Bodegraven

In deze workshop maak je kennis met Emotionally Focussed Therapy (EFT). De kracht van EFT is de focus op hechting, en hoe de wijze waarop jullie beide zijn gehecht doorwerkt op de patronen in jullie partner relatie. Hoe je geleerd hebt om afstand te nemen en nabijheid te zoeken. En manieren om dat te doorbreken door emotionele verbondenheid te herstellen en te versterken.

Tussen de lakens

Wilbert en Linda

Seks is iets prachtigs. Het kan helpen dichter naar elkaar toe te groeien, je steeds meer een eenheid te voelen. Wist je dat jouw seksuele verlangens samenhangen met hoe je bent opgevoed? Ook de Bijbel heeft het over seks. Over de schoonheid ervan, en hoe liefde en lust samengaan. Over deze en andere onderwerpen gaan we het hebben. Thuis kunnen jullie aan de slag met een leuke verwerkingsvorm.

Foto-impressie van de inspiratiedag

Gebruik de pijltjes in de foto’s om er meer te bekijken.

Ervaringen van anderen

“Een heerlijke dag, met een goede, open sfeer.”

“Afwisselend programma, goede sprekers.”

“Catering was top!”

“We werden gestimuleerd om samen op een positieve manier over onze relatie na te denken, zonder dit gelijk te moeten delen met anderen.”

“Echt een leuke dag uit, we zouden dit vaker willen!”

Praktische info

 

Wie: Stellen die hun relatie willen vieren en versterken
Wanneer: 20 april 2024 van 10.00u – 16.00u
Waar: De Verbinding – De Schutterij 2, Veenendaal
Kosten: 47,50 p.p. incl. lunch