Boekentip: Open boek

Vragen aan jezelf (en je partner) over wereld, relaties en geloof

Hoe goed ken jij jezelf en je eigen partner eigenlijk? Wat zijn jullie keuzes, verlangens en angsten, en wie of wat heeft een impact op jullie leven gehad? De beste manier om erachter te komen is het stellen van de juiste vragen. Open boek helpt je hierbij en is een mooi middel om zowel jezelf als je partner beter te leren kennen.

Met speelse, verrassende maar ook serieuze vragen word je op een originele en onverwachte manier aan het denken gezet over jullie persoonlijke leven, de mensen om je heen en je geloof. Uiteindelijk heb je een bewaarboek dat een goed beeld geeft van hoe je op dit moment over verschillende aspecten van je leven denkt.

Er komen vragen voorbij als: Waar heb jij echt te veel van? Welk liedje zet je op als je verdrietig bent? Waar bid je het meest voor? Welke drie websites bezoek jij het vaakst? Ben je van de structuur of van go-with-the-flow? Vaak is achter het antwoord op een simpele vraag een hele wereld te ontdekken, bij jezelf maar ook bij de ander.

Hoe kun je Open boek samen het beste gebruiken? Alvast 3 suggesties:

1) Gebruik elk Open boek als persoonlijke notitieboek, en bespreek maandelijks samen de antwoorden die jullie beiden hebben gegeven op een selectie vragen.

2) Plan een ‘Open boek’-avondje in de week, en kies op deze avond om de beurt een vraag uit het boek die je aan je partner voorlegt. Je zult merken dat de vraag je zelf ook aan het denken zet!

3) Je kunt ervoor kiezen om voor een langere periode zelf met de vragen aan de slag te gaan, en het ingevulde boek als cadeau of verrassing aan je partner te geven. Het is natuurlijk nog leuker als de ander een eigen versie invult, en jullie de boeken uiteindelijk kunnen uitwisselen!

Nieuwsgierig? Je kunt Open boek bestellen via deze link

 
Deze tip komt van Peter Johannes Uitgever/Publisher Uitgeverij de Vuurbaak