Boekentip: Keep Your Love On

Tekst: Floortje den Hertog

Blijven verbinden

Wij mensen zijn gemaakt voor verbinding. Echte oprechte connectie met een ander mens. Of nog beter: het is van essentieel belang voor ons bestaan. Mensen hebben mensen nodig.

Maar waarom zijn relaties soms ZO moeilijk? Hoe bouwen we aan gezonde en veilige relaties? Relaties waar we onszelf kunnen zijn, waarin we liefde kunnen geven en ontvangen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar conflicten… en dan in verbinding blijven … jezelf blijven laten zien en een constructief gesprek proberen te voeren in het heetst van de strijd… Dat vind ik nou niet per se het makkelijkste wat er is.

Alweer een paar jaar geleden las ik het boek: Keep your love on (Nederlandse vertaling: Laat je liefde werken) van Danny Silk. Door de jaren heen heb ik gemerkt hoe sommige tools die hij deelt in zijn boek, mij vandaag de dag nog steeds helpen. Ook in die momenten waar het soms onmogelijk lijkt.

Verbinding, communicatie en grenzen stellen

Dit boek is verdeeld in 3 belangrijke relationele thema’s: connectie, communicatie en grenzen stellen. Het is niet een boek met een stappenplan dat op miraculeuze wijze ervoor zorgt dat jij nooit meer conflicten in je relaties tegenkomt. Het is een boek dat handvatten geeft waarmee je alleen of samen aan de slag kan gaan. Een greep uit de onderwerpen die Danny Silk beschrijft:

  • Je rol en de keuzes die je kan maken in de communicatie tijdens conflicten.
  • Je definitie van liefde en de invloed van jouw opvoeding/jeugd hierin.
  • Hoe leer je om echt te luisteren?
  • Het belang van grenzen stellen

Of je nou tegen problemen aanloopt in je huwelijk, of in relatie met vrienden of familie. Ik denk dat iedereen hier iets uit kan halen en iets nieuws kan leren. Als we ECHT in verbinding willen blijven moeten we kiezen de liefde ‘aan te laten’, ook wanneer het moeilijk is.

Verder informatie

Titel: Keep Your Love On

Titel Nederlandse vertaling: Laat je Liefde werken

Auteur: Danny Silk

Pagina’s: 163