Boekentip: Breekbaar verbonden

Tekst: Wilfred en Rebecca Hermans

‘Breekbaar Verbonden’ is een boeiend, leesbaar, concreet boekje over hechting (wat het is en hoe het werkt), geloofsvertrouwen en wat die twee met elkaar te maken hebben. Disclaimer: véél! Want ga maar na: voor een kind dat niet veilig is gehecht, is het later – als volwassene – vaak een stuk moeilijker zich aan anderen te hechten, en misschien ook aan God.

Eerst maken we kennis met vier personen. Wie zijn ze, hoe is hun karakter, hoe zijn ze opgevoed, wat zijn hun hechtingsproblemen en hoe beïnvloeden die hun relatie met God. We lezen hoe zij worstelen met het begrip onvoorwaardelijke liefde, zowel in menselijke relaties als in hun geloofsleven. Deze voorbeeldverhalen maken de materie meteen concreet en persoonlijk.

Vervolgens ontdek je in nog geen 130 pagina’s welke hechtingsstijl jij hebt en of je veilig, angstig of vermijdend bent gehecht. Ook laat het boekje zien hoe dit doorwerkt in je relatie met jezelf (zelfbeeld, emoties), anderen én God. Daarnaast benadrukt Schaap-Jonker dat de kerk een rol kan spelen in het bieden van een veilige ruimte waar mensen met hechtingsproblemen zichzelf kunnen zijn en hun behoeften kunnen uiten.

Aan het boek werken psychologen, theologen en predikanten mee, onder redactie van godsdienstpsycholoog Hanneke Schaap-Jonker. Deze stevige bodem maakt de boodschap letterlijk geloof-waardig. Mede daardoor kan dit boekje waardevolle inzichten bieden voor zowel kerkleiders als gemeenteleden over hoe ze mensen met hechtingsproblemen kunnen ondersteunen en begrijpen.

Wil je meer inzicht in de relatie tussen jouw hechting en je geloofsvertrouwen, dan is dit boekje een must read.

 

 

 

Verder informatie

Titel: Breekbaar verbonden

Auteur: Hanneke Schaap-Jonker